Koop dagticktets

New Cool Collective daagt blazers uit voor grootste orkest van Nederland

7 maart 2016
New Cool Collective daagt blazers uit voor grootste orkest van Nederland De tweede dag van Bombarie daagt de bekende band New Cool Collective blazers uit voor het grootste concert orkest van Nederland. De Jaarbeurs wordt op zaterdag 25 juni omgetoverd tot een heus blazerswalhalla waar liefhebbers van saxofoons, trompetten en klarinetten hun hart op kunnen halen.
 
New Cool Collective daagt al hun collega-artiesten uit om met elkaar het grootste blazersorkest van Nederland neer te zetten. Bandlid Willem Friede bewerkte speciaal voor deze gelegenheid twee composities waarin alle blaasinstrumenten uit harmonie, fanfare, brassband en bigband een rol krijgen.
 
Lijkt dit je wat? Schrijf je dan nu in! Je oefent dan in kleine groepjes met een van de bandleden van New Cool Collective. In de avond vindt dan het spektakelstuk plaats. Je treedt dan daadwerkelijk met elkaar op onder leiding van New Cool Collective.
 
Om je vast voor te bereiden heeft arrangeur Willem Friede een compositie bewerkt in verschillende instrumentsoorten. De bladmuziek van de partijen vind je op deze pagina. Download de partij voor jouw instrument (sectiepartij of melodiepartij) en studeer die zo goed mogelijk in. Hier kun je ook een mp3-voorbeeld luisteren en natuurlijk kan je 'm ook gebruiken om bij mee te spelen. Zit jouw instrumentsoort er niet bij. Mail dan met Willem Friede (willemfriede@gmail.com). Hij zal de juiste partij aanleveren.
 
Wil je mee spelen? Koop een kaartje voor de repetitie van De Uitdaging. De repetitie is op zaterdag 25 juni van 15.00 – 18.00 uur. Je kan je melden bij de infostand op het festivalterrein. Het optreden staat gepland van 21.00 – 21.15 uur op het hoofdpodium van Festival Bombarie. Vergeet niet je eigen instrument en je bladmuziek mee te nemen. Er is instrumentengarderobe aanwezig.

In onderstaande video nodig saxofonist Benjamin Herman je persoonlijk uit om deel te nemen aan De Uitdaging met New Cool Collective.


 
New Cool Collective bestaat uit Benjamin Herman (saxofoon), Joost Kroon (drums), Frank van Dok (percussie), Willem Friede (keyboard/arrangeur), Jos de Haas (percussie), Leslie Lopez (bas), David Rockefeller (trompet) en Rory Ronde (gitaar). Zij begonnen New Cool Collective in 1993.
 
Om deel te nemen aan De Uitdaging koop je naast je basisdagticket een ticket voor De Uitdaging. Het optreden op het hoofdpodium om 21.00 uur is gratis te bezoeken met je basisdagticket.